zondag 23 december 2012

Frisse Chocoladetaart!

 Voor de verjaardag van Joost heb ik eens geen taart met marsepein bekleed, maar m lekker overgoten met Chocolade ganache. 
De taart is gevuld met zelfgemaakte citroenbavarois (met dank aan Hanneke :-)) en daar overheen een laagje lemon curd. Afgesmeerd met botercreme en overgoten met overgoten met de ganache. Heerlijk zoet van buiten en fris van binnen! Jum!

 De biscuit
 Vullen met de citroenbavarois (voor recept, zie beneden)
 Laagje lemon curd over de bavarois.

 gladmaken met botercreme
 Plaats de taart op een verhoging (zoals een omgekeerd bord of een magnetronrekje) boven een bak waar in je de chocolade in opvangt. overgieten, even uit laten lekken en de chocolade die over is weer in een maatbeker doen. Als de chocolade op de taart een beetje gestold is kun je er weer een nieuwe laag gieten. zo heb je na een paar keer een mooi laagje.
 Om in de kerstsfeer te blijven een beetje poedersuiker/glitter er over en het was een heerlijk wintertaartje!
Recept voor de citroenbavarois:
75ml citroensap
75gr poedersuiker
75gr kwark
3½ blaadje gelatine
250ml slagroom

*gelatine weken in water
*klop citroensap samen met poedersuiker en kwark glad
*los gelatine op in beetje kokend water en klop de gelatine door citroenmengsel
*klop de slagroom stijf
*schep de slagroom voorzichtig door citroenmengsel
*laat de bavarois ongeveer 2 uur opstijven 


Ganache 
Neem gelijke hoeveelheden slagroom en pure chocolade (dus bijv 250 gram chocolade en 250 ml slagroom) . Laar de slagroom verwarmen in een pannetje (niet laten koken). Hak de chocolade fijn en laat deze langzaam smelten in de chocolade. Pas met het gieten van de ganache op dat hij niet te heet is, dan wordt het laagje niet mooi en smelt je botercreme. Overigens wordt het laagje chcolade niet hard, het wordt een stevig laagje (als dikke chcopasta). Als je m mooi glimmend en glad wilt houden: kijk uit met vingerafdrukken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten