tag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post1763613280732316641..comments2023-09-09T15:26:48.218+02:00Comments on Taarten van Pien: Buiktaart maken - how toTaarten van Pienhttp://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-24107711733581642682021-06-07T21:46:40.495+02:002021-06-07T21:46:40.495+02:00hmmmm ziet er goed uit!hmmmm ziet er goed uit!sv8055https://www.strijkijzerkopen.nu/tefal-sv8055-anti-calc-stoomgenerator/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-23560254579719686622020-09-27T10:15:17.482+02:002020-09-27T10:15:17.482+02:00Super leuk gemaakt en uitgebreide beschrijving.Super leuk gemaakt en uitgebreide beschrijving.Sonyhttps://www.hoofdtelefoonvergelijker.nl/sony-oordopjes/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-2603737516186411262019-10-17T15:30:38.219+02:002019-10-17T15:30:38.219+02:00Wat bedoel je met 1 stuk? Als het gaat om de marse...Wat bedoel je met 1 stuk? Als het gaat om de marsepein: Voor de jurk gebruik ik altijd 400-500 gram marsepein en voor de borsten (huidskleur) 200 gram. Het is fijner om iets meer te hebben dan te weinig. Wat je over hebt kun je gemakkelijk bewaren en nog eens proberen, terwijl te weinig heel vervelend werkt.Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-32372729726980878732019-10-10T09:00:41.436+02:002019-10-10T09:00:41.436+02:00Bedankt voor de goede uitleg! Ik ga het ook prober...Bedankt voor de goede uitleg! Ik ga het ook proberen.. alleen 1 vraag hoeveel gram verstaat u onder 1 stuk? Groetjes Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00958412256174786284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-60133517793956163492016-09-23T18:21:23.161+02:002016-09-23T18:21:23.161+02:00Hoi ik maak altijd mijn eigen biscuit bodem maar d...Hoi ik maak altijd mijn eigen biscuit bodem maar die komen niet omhoog, hij blijft maar 2 cm hoog. weet iemand hoe dat kan Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08822932387644259357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-38812118905413389042016-05-07T14:57:17.804+02:002016-05-07T14:57:17.804+02:00Hoi laurine dankje wel voor je reactie,
Ik heb de ...Hoi laurine dankje wel voor je reactie,<br />Ik heb de 20 cm gebruikt tidens het bakken zakt hij in het midden in gebakken in een heteluchtoven met magnetronfuntie op 160 graden 45 min ga het nog een keer proberen hoop dat dit keer wel lukt Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-54450273316916176462016-05-07T14:35:27.694+02:002016-05-07T14:35:27.694+02:00Hoi laurine dankje wel voor je reactie,
Ik heb de ...Hoi laurine dankje wel voor je reactie,<br />Ik heb de 20 cm gebruikt tidens het bakken zakt hij in het midden in gebakken in een heteluchtoven met magnetronfuntie op 160 graden 45 min ga het nog een keer proberen hoop dat dit keer wel lukt Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-7729394679161942522016-05-07T10:40:55.593+02:002016-05-07T10:40:55.593+02:00Hoi! Dat heb ik nog niet eerder gehad. Welke maat ...Hoi! Dat heb ik nog niet eerder gehad. Welke maat schaal gebruik je? Als de schaal te groot is duurt het veel langer om de taart van binnen gaar te krijgen. Zakt de taart tijdens het bakken al in, of pas daarna? Probeer anders de temperatuur iets hoger te zetten en de baktijd evt te verlengen. als je de taart bijvoorbeeld 30-35 min moet bakken begin in met 25, kijk hoe het gaat en plak er dan steeds 5 minuten aan vast. Prik met een sateprikker in het midden van de taart om te zien of deze gaar is. Ook kun je het zien doordat de zijkanten wat los komen van de schaal. <br /><br />Gebruik je een echte oven of een combimagnetron? Oudere types combimagnetrons hebben nog wel eens moeite met grote hoeveelheden. dan wordt t niet helemaal lekker gebakken.Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-91614562936441757672016-05-07T09:30:06.563+02:002016-05-07T09:30:06.563+02:00Hoi laurine ik heb 2x de schalen gebruikt en beide...Hoi laurine ik heb 2x de schalen gebruikt en beide keren zakt het midden van de biscuit naar beneden gebakken in een hete lucht oven op 160 graden heb jij enig idee hoe dit komt of wel eens gehad?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-11038747238234838532016-05-07T09:28:04.370+02:002016-05-07T09:28:04.370+02:00Hoi laurine ik heb 2x de schalen gebruikt en beide...Hoi laurine ik heb 2x de schalen gebruikt en beide keren zakt het midden van de biscuit naar beneden gebakken in een hete lucht oven op 160 graden heb jij enig idee hoe dit komt of wel eens gehad?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-74056256694592602432016-04-06T14:13:59.953+02:002016-04-06T14:13:59.953+02:00Hoi! De taart is best even houdbaar, Maar vers t l...Hoi! De taart is best even houdbaar, Maar vers t lekkerst. Ik zou m zaterdag bakken en maken. Maar als je weinig tijd hebt kun je ook bijvoorbeeld vrijdag de biscuits bakken. Bewaar deze dan als ze zijn afgekoeld (uit de vorm) in een plastic zak. Dan blijven ze vers. De volgende dag kun je dan de vulling maken en de taart vullen en afmaken. Dan heb je geen stress, en mocht het nodig zijn, dan kun je zelfs nog opnieuw beginnen. Succes!Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-25310508408080852612016-04-06T14:11:58.239+02:002016-04-06T14:11:58.239+02:00ik vervoer de taart altijd in een taartdoos. Ik ko...ik vervoer de taart altijd in een taartdoos. Ik koop ze groot in bij bijvoorbeeld de sligro of de makro, maar vaak kun je voor 1 euro of minder er eentje kopen bij de lokale bakker of hema. Doen ze meestal niet moeilijk over, gewoon vragen! Laat 1 zijde van de doos zowel boven als onder open, omdat de taart er meestal niet helemaal in past. Hij zit dan in ieder geval goed beschermd. Succes!Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-45024609770827603022016-04-06T08:52:06.601+02:002016-04-06T08:52:06.601+02:00Wow super mooi gemaakt! Ik heb volgende week zonda...Wow super mooi gemaakt! Ik heb volgende week zondag een babyshower en ik wil ook zo'n taart maken. Nu is mn vraag...hoever van te voren moet je beginnen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-82863183449548057752016-03-29T21:02:59.913+02:002016-03-29T21:02:59.913+02:00Ik wil de taart voor de baby shower van mijn docht...Ik wil de taart voor de baby shower van mijn dochter maken maar waar doe ik de taart in als het mee moet nemen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-27514946979986940142016-03-03T11:28:46.574+01:002016-03-03T11:28:46.574+01:00Hoi! Bedankt voor je berichtje. Ik gebruik altijd ...Hoi! Bedankt voor je berichtje. Ik gebruik altijd de biscuitmix van Funcakes. De reden hiervoor is dat het gewoon erg prettig werkt, nooit mislukt of inzakt en de smaak heerlijk is. Bij bijvoorbeeld jamin of pipoos verkopen ze deze mixen, maar de meeste kookwinkels en sommige supermarkten verkopen een eigen variant hier op. Succes met bakken!Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-50327747082777020492016-03-03T11:26:17.052+01:002016-03-03T11:26:17.052+01:00Sorry voor de late reactie Bonita! Ik heb je beric...Sorry voor de late reactie Bonita! Ik heb je berichtje even gemist.<br />Dan wordt het inderdaad een flinke taart. Ik zou daarvoor even de tabel gebruiken op de verpakking van de biscuitmix en daar op afstemmen. Ik heb deze maat zelf nog nooit gemaakt, dus kan je helaas geen beter advies geven!Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-45371032348277417832015-09-22T13:43:17.101+02:002015-09-22T13:43:17.101+02:00hallo,
Ik ga er binnenkort ook een maken alleen n...hallo, <br />Ik ga er binnenkort ook een maken alleen nu de vraag er komen 26 mensen nu wil ik de vormen van 30 cm buik en 18 cm borst.<br />hoeveel beslag zou ik nodig hebben voor deze maten?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03809873976042511583noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-53567577610265636082015-08-06T20:45:35.522+02:002015-08-06T20:45:35.522+02:00Bedankt voor je reactie!Bedankt voor je reactie!Selnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-49844523164332886792015-07-30T13:28:08.416+02:002015-07-30T13:28:08.416+02:00Hoi!
Voor de jurk gebruik ik altijd 400-500 gram ...Hoi! <br />Voor de jurk gebruik ik altijd 400-500 gram marsepein en voor de borsten (huidskleur) 200 gram. Het is fijner om iets meer te hebben dan te weinig. Wat je over hebt kun je gemakkelijk bewaren en nog eens proberen, terwijl te weinig heel vervelend werkt.<br /><br />succes!Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-16510594589516148602015-07-30T13:26:48.626+02:002015-07-30T13:26:48.626+02:00Hoi Noortje, Ik kijk altijd naar de verhouding die...Hoi Noortje, Ik kijk altijd naar de verhouding die op de verpakking staat. de blanda schaal is 20 cm omvang en ik gebruik dan altijd een hoeveelheid voor een normale vorm van 25-30 cm. Dit is voldoende voor de buik en de borsten.Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-17168939387184917902015-07-30T13:25:07.437+02:002015-07-30T13:25:07.437+02:00Hoi!
IK bak eigenlijk nooit oplopend. Ik begin gew...Hoi!<br />IK bak eigenlijk nooit oplopend. Ik begin gewoon op de temperatuur die de biscuitmix aangeeft (160 graden voor hetelucht) en houd die temperatuur aan. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad dat het dan niet goed gaar werd. Voor de baktijd houd ik dezelfde tijd aan als je moet gebruiken voor een normale vorm van dezelfde omvang, maar dan plus 10 min. Na die tijd kijk ik er even naar: ziet hij er nog bleek uit en komt een sateprikker er vies uit? Dan bak ik m nog 10 minuten langer. proces herhalen tot ze gaar zijn!<br /><br />Kleine vormpjes bak ik 15 min en kijk ik dan ook na. Zijn deze niet goed, dan plak ik er steeds 5 min baktijd aan vast.<br /><br />Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-70910341078161260242015-07-30T13:21:22.374+02:002015-07-30T13:21:22.374+02:00Hoi! De ik houd altijd de temperatuur aan die de b...Hoi! De ik houd altijd de temperatuur aan die de biscuitmix aangeeft. Dit is uit mijn hoofd bij Funcakes 160 graden in een heteluchtoven. Baktijd hangt af van de vorm.Taarten van Pienhttps://www.blogger.com/profile/11271313000194590704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-83330711372986835772015-07-28T15:56:21.402+02:002015-07-28T15:56:21.402+02:00Hallo,
Heel mooi!
Hoeveel gram marsepein heeft u ...Hallo,<br /><br />Heel mooi!<br />Hoeveel gram marsepein heeft u ongeveer nodig gehad voor het bekleden van de taart?<br /><br />Selnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-56913414869692039222015-07-02T11:05:12.860+02:002015-07-02T11:05:12.860+02:00Hoeveel biscuitmix gebruik je voor de buik en welk...Hoeveel biscuitmix gebruik je voor de buik en welke baktijd houd je aan? Ik heb ook een blanda kom van 20 cm doorsnede. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00628170844650330910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3785643880404320046.post-61799466150401212512015-03-20T22:04:29.763+01:002015-03-20T22:04:29.763+01:00Hoi laurine, ten 1ste wat een mooie taarten, ik ma...Hoi laurine, ten 1ste wat een mooie taarten, ik mag binnenkort me 1ste buiktaart maken. en ook gebruik ik de 12 en 20 cm blanda schalen, maar nu is mijn vraag kloppen deze baktijden die heb ik op internet gevonden.<br /><br />Voor biscuit: 20 cm= 10 min op 140, tien min op 150 en 10 min op 160.. Oplopend bakken is t beste met de blanda schalen! <br />De kleintjes van 12 cm 10 min oo 140 en 5-10 min op 150 die zijn namelijk sneller klaarjolanda v lnoreply@blogger.com